Info Ringkas Pelaburan Dinar Iraq

Pelaburan Dinar Iraq adalah pelaburan SAH di sisi undang-undang & syara'. Pelaburan ini adalah berlandaskan kepada pertukaran wang dan ia akan memberikan pulangan 500 peratus kepada mereka yang bersabar dan faham akan jenis pelaburan ini. Sama macam mereka yang melabur dalam matawang Dinar Kuwait & Afghanistan lalu, maka pelaburan Dinar Iraq adalah yang terbaik buat masa kini. Beli, simpan dan jual semasa diapungkan (RV) nanti, insyaALLAH kita akan menjadi jutawan dalam sekelip mata

* Setiap pembelian akan diberikan resit syarikat kami. Perjanjian bertulis akan dibuat atas permintaan pelanggan. IQD kami diimport terus dari Iraq dan diisytiharkan di bawah undang-undang Kastam

4 Cara Menukar Dinar Iraq Jika RV Tak Lama Lagi

Ramai yang bertanya, macamana nak tukar Dinar Iraq jika diapungkan tak lama lagi. RV memang tetap RV, tapi mungkin ramai tak tahu cara nak tukar Dinar Iraq ini jika ianya RV. Sebenarnya dulu saya lebih risaukan tentang bila nak RV, tetapi harini lebih baik kita risaukan bagaimana nak tukar dinar Iraq ini, kerana RV tetap akan berlaku..

Di sini saya ada 4 cara untuk para pemegang dinar atau kita panggil, bakal-bakal jutawan ini untuk tukar dinar bila RV nanti..

Pertamanya, jika sesuatu matawang telah diapungkan di pasaran dunia, maka tukarlah di mana-manapun. Ini konteks dari segi perundangan dan teori. Tukarlah di Jordan ke, Singapura ke, Indonesia, anda akan diberikan nilai tukaran wang itu (tapi ditukar ke note dioranglah..kalau tukar kat indonesia, dapatlah rupiah). Dan untuk teori tukaran ini, ianya tertakluk pada perundangan negara itu dalam soal kebenaran membawa wang keluar. Misalnya di India, hanya boleh membawa keluar wang dari negara itu setakat USD 10,000.00. Negara lain pun ada peraturan bilangan hadnya itu.

Cara yang kedua, tukar je kat Malaysia. Kalau dah apung, memang semua Money Changer akan naikkan sepanduk " Di sini ada penukaran Dinar Iraq''. Sebab apa? Sebab mereka akan untung jika buat urusniaga ini. Kalau nak tukar satu juta rupiah pun mereka layan, takkanlah nak tukar Dinar Iraq, mereka tak ambil. Sebab dah ada Money Changer yang jual dinar di KL ini. Tapi harganya memang mahal. Sebab mereka ikut rate perentage keuntungan mereka

Cara yang ketiga, buka akaun bank di bank-bank antarabangsa misalnya Standard Chatered, Citibank, Bank of China, HSBC, Kuwait Finance House, Al Rajhi dan bank-bank antarabangsa yang ada cawangan di negara ini. Jika kita tukar dinar di kaunter tukaran wang asing mereka, kita boleh minta pegawai bank untuk terus masukan duit tukaran itu ke akaun kita. Sebab takkanlah nak bawa satu juta ringgit Malaysia keluar terus dari bank. Kenalah bankdraw sikit-sikit. Apa yang pasti bila diapungkan nanti, jenuh kita nak kira angka 0 dalam akaun kita. Sebab banyak sangat kosongnya..jutawanlah katakan.

Cara yang keempat adalah tukar dengan saya. Saya akan uruskan hingga anda dapat wang dalam matawang RM. Semua agrement lawyer, perjanjian mati setem boleh kita buat. Saya akan tukar dengan link baik punya di timur tengah. Duit anda dijamin selamat. Dan perjanjian hitam putih akan dibuat untuk keselamatan anda semua, insyaALLAH.

Empat cara ini yang saya boleh cadangkan buat masa ini. Jika ada cara yang lain, saya akan beritahu dari semasa ke semasa. Memang dah lain nada pemegang dinar sekarang ni. Dulu asyik tanya bila nak RV..sekarang dah asyik tanya macamana nak tukar bila RV nanti. Nampak sangat mereka yakin yang RV akan muncul tak lama lagi..bagi mereka yang belum dapat cahaya tu..banyakkan ibadah ya..hanya kuasa ALLAH sahaja mampu buatkan Dinar Iraq ni RV, bukannya kuasa US, atau kuasa manusia itu sendiri...manusia mampu merancang, hanya ALAH jualah yang menentukanNya..

Popular Posts

BTricks